Un politician populist danez motivează crearea unui site privind problemele generate de est-europeni

Un membru al dreptei populiste din Danemarca a justificat decizia de a crea un site online pentru semnalarea problemelor provocate de imigranţii est-europeni.

104 afișări
Imaginea articolului Un politician populist danez motivează crearea unui site privind problemele generate de est-europeni

Un politician populist danez motivează crearea unui site privind problemele generate de est-europeni (Imagine: Shutterstock)

Peter Kofod Poulsen, membru al Partidului Poporului Danez, argumentează că lansarea site-ului pentru denunţarea est-europenilor nu este o iniţiativă rasistă.

Tânărul de 23 de ani susţine că este vorba de o platformă adresată danezilor jefuiţi de est-europeni, celor care şi-au pierdut locul de muncă în favoarea unui imigrant şi tuturor celor "deranjaţi" de prezenţa străinilor.

Potrivit controversatului site, imigranţii est-europeni sunt responsabili de 27,4% din jafurile comise în Danemarca.

"Cred că este nevoie ca unele din situaţiile trăite de danezi să fie cunoscute. Există probleme asociate cu deschiderea frontierelor", susţine Poulsen.

"Dar vreau să subliniez că, în general, eu nu am nimic împotriva est-europenilor", afirmă tânărul politician.

În cursul campaniei pentru europarlamentare, Partidul Poporului Danez, o formaţiune populistă de extremă-dreapta, a militat pentru reintroducerea controalelor la frontiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici