Un poliţist francez a împuşcat mortal trei persoane, după care s-a sinucis

Un ofiţer de poliţie în vârstă de 31 de ani a împuşcat mortal trei persoane după care s-a sinucis, incidentul pornind de la o ceartă cu iubita lui, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului postului France 24.

2119 afișări
Imaginea articolului Un poliţist francez a împuşcat mortal trei persoane, după care s-a sinucis

Un poliţist francez a împuşcat mortal trei persoane, după care s-a sinucis

Poliţistul parizian şi-a împuşcat iubita în faţă şi a ucis doi bărbaţi care au încercat să intervină, a declarat Eric Corbaux, procuror în departamentul Pontoise.

Ulterior, poliţistul a intrat în casa iubitei sale şi l-a ucis mortal pe tatăl acesteia şi a rănit-o grav pe mama ei.

De asemenea, a împuşcat-o în picior pe sora ei şi a ucis câinele familiei.

Fosta lui iubită este în stare stabilă la spital, în timp ce mama ei este în stare critică.

Atacatorul a fost găsit mort, prezentând o rană la cap şi având o arma crimei în mână.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat că anchetatorii vor trebui să stabilească dacă atacul a fost premeditat, însă până în acest moment nu există "niciun element" care să sugereze acest lucru.

Incidentul are loc în contextul în care Franţa se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului de sinucideri în rândul poliţiştilor şi forţelor de ordine. Peste 45 de ofiţeri şi 16 jandarmi s-au sinucis în cursul acestui an.

Gerard Collomb, ministrul francez de Interne, a declarat că atacatorul era "cineva care, la un moment dat, a deraiat total", care a adăugat că nu va anula ordinul care permite ofiţerilor de poliţie să poarte arme şi în afara serviciului, o practică introdusă după atacurile teroriste din noiembrie 2015 de la Paris.

Ministrul însă a admis că cele mai multe sinucideri în rândul poliţiştilor au legătură cu evenimente petrecute în vieţile lor private.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici