Un premier a ajuns la spital după ce a a fost atacat de protestatarii anti-vaccinare

Primul ministru ţării caraibiene, Saint Vincent şi Grenadine, a fost lovit de un obiect joi în timpul protestelor legate de COVID-19 şi a fost transportat la un spital în apropiere de Barbados pentru a primi îngrijiri medicale, au trasmis autorităţile din ţară.

7499 afișări
Imaginea articolului Un premier a ajuns la spital după ce a a fost atacat de protestatarii anti-vaccinare

Sursa foto: Twitter

Primul ministru Ralph Gonsalves intra în Parlament, în faţa căruia avea loc un protest, când a fost lovit de un obiect în zona capului, a declarat biroul său de presă într-un comunicat.

Mai multe imagini postate pe reţele de socializare îl arată pe Gonsalves rănit cu o pată mare de sânge pe cămaşă.

Gonsalves a „sângerat abundent” şi a fost dus la spital, a precizat biroul său de presă în comunicat.

Incidentul a avut loc în timp ce Gonsalves, în vârstă de 74 de ani, mergea la o sesiune parlamentară în care aleşii discutau despre o reformă a sănătăţii publice care ar impune vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru majoritatea lucrătorilor din prima linie.

Sf. Vincent şi Grenadine, care cuprinde un lanţ de mici insule din sudul Caraibelor, găzduieşte peste 110.000 de locuitori şi este cunoscut pentru porturile sale pitoreşti şi plajele cu nisip alb.

Industria turismului naţional a fost puternic afectată de pandemie, iar recent aproximativ 15.000 de persoane au fost strămutate după ce un vulcan a erupt după decenii de inactivitate.

Incidentul vine pe fondul unor proteste din ce în ce mai violente în multe ţări din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici