Un producător uriaş de aluminiu din Rusia ar putea fi scos de pe lista sancţiunilor impuse de SUA. Oficial american: Obiectivul nostru nu este să trimitem compania în faliment

Trezoreria Americană este dispusă să scoată compania rusă Rusal, unul dintre cei mai mare producători de aluminiu din lume, de pe lista entităţilor sancţionate, a precizat Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, citat de Reuters.

1083 afișări
Imaginea articolului Un producător uriaş de aluminiu din Rusia ar putea fi scos de pe lista sancţiunilor impuse de SUA. Oficial american: Obiectivul nostru nu este să trimitem compania în faliment

Foto: Pixabay

"Obiectivul nostru nu este să trimitem Rusal în faliment", a precizat Steven Mnuchin, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

"Compania ne-a abordat cu privire la o serie de probleme care ar permite scoaterea de pe listă. Nu voi intra în detalii exacte referitoare la propuneri şi nici cu privire la poziţia noastră faţă de ele, însă da, dacă găsim o soluţie acceptabilă, acesta este obiectivul nostru", a completat Steven Mnuchin.

Compania Rusal a ajuns pe lista entităţilor sancţionate de Statele Unite la începutul lunii aprilie ca urmare al rolului pe care Federaţia Rusă l-ar fi avut în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Atunci, i-au fost impuse sancţiuni oligarhului rus Oleg Deripaska, un apropiat de-al preşedintelui rus Vladimir Putin, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi totodată acţionar majoritar în Rusal, precum şi în alte şapte companii.

Printre acestea se mai numără compania Basic Elements - cu activităţi în sectorul energetic şi minier, printre altele -, En+ Group - operatorul celei mai mari reţele de centrale electrice din Siberia - sau GAZ Group - cel mai mare producător de autobuze din Rusia.

În luna mai însă, Oleg Deripaska, împreună cu o parte a echipei de management, a renunţat la locurile din consiliul de administraţie al companiei Rusal, existând încercări de a-i reduce şi mai mult controlul asupra companiei.

Conform datelor oferite de Statista pe anul 2017, Rusal este al treilea cel mai mare producător de aluminiu din lume - la egalitate cu compania chineză Shandong Xinfa - cu o producţie totală de 4,078,551 de tone de aluminiu.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici