Video Un puşcaş marin a murit şi 21 au fost răniţi în urma prăbuşirii unei aeronave în Hawaii - VIDEO

Un puşcaş marin a murit, iar alte 21 de persoane au fost rănite după ce o aeronavă de tip Osprey a efectuat o aterizare "dură" duminică, în timpul unor exerciţii, în Hawaii, a anunţat Corpul Puşcaşilor Marini (US Marine Corps) într-un comunicat, relatează The New York Times în pagina electronică.

354 afișări

Ei se aflau la bordul unei aeronave MV-22 Boeing-Bell Osprey care a fost implicată într-un "accident brutal la aterizare" către ora locală 11.40 (luni, 0.40, ora României), la baza aeriană Bellows de pe Insula Oahu, se arată în comunicat.

În fotografii postate pe reţele de socializare de către locuitori din zonă se putea vedea o coloană de fum închis la culoare ridicându-se pe cerul înnorat şi personal care intervenea de urgenţă la locul accidentului.

La bordul aeronavei hibride (avion de transport de trupe-elicopter) se aflau 22 de persoane, şi anume 21 de puşcaşi marini şi un ofiţer din cadrul Marinei, a declarat căpitanul Brian Block, un purtător de cuvânt USMC, citat de Associated Press.

Răniţii au fost spitalizaţi. Corpul nu a oferit detalii despre situaţia acestora şi nici nu a dezvăluit numele puşcaşului mort.

Puşcaşii marini implicaţi în accident fac parte din Unitatea Expediţionară 15 din San Diego. Unitatea lor a început pe 10 mai un tur de şapte luni în zone de operaţiuni din cadrul comandamentelor Pacificului şi Central. Potrivit AP, unitatea lor participa la antrenamente în Hawaii de o săptămână.

Corpul puşcaşilor marini a anunţat o anchetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici