Un rege saudit călătoreşte însoţit de 1.000 de persoane, bagaje de 506 tone şi două limuzine

Regele saudit Salman bin Abdul Aziz călătoreşte săptămâna aceasta spre Indonezia, pentru o vizită care va dura nouă zile. Este pentru prima oară în ultimii 46 de ani când un rege saudit vizitează ţara în care se găseşte cea mai numeroasă naţiune de religie musulmană. Acum, cele două naţii susţin că doresc să întărească legăturile dintre ele, relatează Washington Post, care citează presa din Indonezia.

4864 afișări
Imaginea articolului Un rege saudit călătoreşte însoţit de 1.000 de persoane, bagaje de 506 tone şi două limuzine

Un rege saudit călătoreşte însoţit de 1.000 de perosane, bagaje de 506 tone şi două limuzine (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Iar regele Salman nu a făcut niciun rabat la capitolul pregătirilor. Sauditul va avea bagaje de 506 tone, care includ două limuzine Mercedes-Benz S600 şi două lifturi electrice, scriu cei de la Buisness Magazine.

Adji Gunawan , angajat al companiei de transport PT Jasa Angkasa Semesta (JAS) a declarat pentru agenţia de presă Antara că nu mai puţin de 572 de oameni sunt alocaţi pentru a lucra în cadrul contractului semnat de firma pentru care lucrează cu reprezentanţii regelui saudit în ce priveşte bagajele acestuia, cu ocazia călătoriei în Indonezia.

Este un fapt cunoscut că regii saudiţi fac tot soiul de excese, inclusiv atunci când călătoresc. Salman a rezervat întregul hotel Four Seasons din Georgetown, atunci când a mers la Washington, în 2015. Hotelul, care este unul dintre cele mai luxoase din regiune, are 222 de camere.

În acelaşi an, regele a fost criticat de localnici francezi, după ce anturajul său de 1.000 de persoane a blocat plaja de pe Riviera Franceză vreme de trei zile, invocând motive de securitate.

 



Un anturaj similar este aşteptat săptămâna aceasta în Indonezia. The Jakarta Post a relatat că grupul care îl însoţeşte pe rege în această călătorie este de 1.500 de persoane, între care se numprp 10 miniştri, 25 de prinţese şi cel puţin 100 de presoane din staff-ul responsabil de securitate.

Ca termen de comparaţie, când preşedintele american Barack Obama a vizitat ţări din Africa sub Sahariană, în 2013, a avut în delegaţie 56 de vehicule, dintre care 14 limuzine, sute de agenţi secreţi responsabili de securitate. Şi deşi Omaba a călătorit şi în locaţii mai puţin exotice, conform informaţiilor disponibile pregătirile au fost de un nivel similar. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici