Un regizor italian va face un film inspirat de cazul românului omorât de mafie, în Neapole

Un regizor italian va face un film inspirat din cazul muzicantului ambulant român Petru Bîrlădeanu, ucis din greaşeală, la Neapole, de un clan mafiot, informează publicaţia L'Espresso în ediţia electronică.

71 afișări
Imaginea articolului Un regizor italian va face un film inspirat de cazul românului omorât de mafie, în Neapole

Un regizor italian va face un film inspirat de cazul românului omorât de mafie, în Neapole (Imagine: Captura video)

Crima comisă în luna mai în gara din Neapole a declanşat polemici ample în Italia, în condiţiile în care imigrantul român a murit fără ca nimeni să îi acorde primul-ajutor, trecătorii asistând la întreaga scenă cu indiferenţă.

Regizorul italian Nini Grassia a fost impresionat de moartea imigrantului român şi a decis să facă un film inspirat din acest caz. "Nu suport indiferenţa din acest oraş, iar prin acest film doresc să descriu viaţa lui Petru Bîrlădeanu şi dramele est-europenilor, parcursul lor de la emigrare la prostituţie. Rolul principal îl voi acorda unui actor italian care seamănă cu românul", afirmă regizorul Nini Grassia.

Titlul fimului ar putea fi "Vite allo sbando" ("Vieţi în derivă"). "În cele mai multe cazuri, aceste persoane fug de o realitate disperată, cea din ţările de origine", explică regizorul italian.

Pentru a se documenta şi mai mult despre viaţa muzicianului ambulant ucis de mafioţii italieni, regizorul s-a deplasat săptămâna trecută în România, pentru a o intervieva pe Mirela, soţia lui Petru Bîrlădeanu.

"Nu pot accepta indiferenţa napoletanilor. Cum este posibil ca un om să fie omorât în plină stradă şi nimeni să nu intervină? Ambulanţa a intervenit în cazul copilului rănit în acelaşi incident, în apropiere, dar pe Petru l-au abandonat. Era suficient ca cineva să îl ducă la Spitalul Pellegrini, la doar câteva sute de metri", insistă regizorul italian.

Românul Petru Bîrlădeanu, în vârstă de 33 de ani, a fost împuşcat mortal pe 26 mai în gara Cumana di Montesanto (Neapole). În acelaşi incident, un copil italian de 14 ani a fost rănit. Atât românul de 33 de ani, cât şi copilul italian par să fi fost victime nevinovate ale unei reglări de conturi între clanuri mafiote din Neapole.

Incidentul armat petrecut în gara din Neapole a declanşat o serie de polemici după ce presa a relatat că imigrantul român a murit fără ca nimeni să îi acorde ajutorul, trecătorii asistând la întreaga scenă cu indiferenţă. După cum arată imaginile sistemului video cu circuit închis, românul Petru Bîrlădeanu a murit fără ca trecătorii să intervină pentru a-i salva viaţa. După ce a fost împuşcat de opt persoane care au deschis focul de pe motociclete, Bîrlădeanu s-a prăbuşit, iar soţia sa a strigat în zadar după ajutor fără ca nimeni să intervină. Scena tragică a ultimelor clipe de viaţă ale românului care venise la muncă în Italia şi strigătele disperate după ajutor ale soţiei se pot vedea cu claritate în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din gară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici