Un român a furat peste 150.000 de dolari din bancomatele americane

Un român, în vârstă de 23 de ani, a sustras peste 150.000 de dolari din conturile clienţilor Băncii Americane, după ce a plasat o micro cameră de filmat şi aparate de scanat pe bancomate, potrivit The Connecticut Post.

89 afișări
Imaginea articolului Un român a furat peste 150.000 de dolari din bancomatele americane

Un român a furat peste 150.000 de dolari din bancomatele americane

Victor Vasile Constantin, un român care a învăţat engleza de la televizor, a plasat aparatele la bancomate din South Norwalk, Greenwich şi Ridgefield.

Tânărul şi-a recunoscut faptele, luni, în faţa Înaltei Curţi federale şi a pledat vinovat pentru acuzaţiile de fraudă bancară şi furt. Acesta a făcut o înţelegere cu acuzarea, iar în cazul în care va primi o pedeapsă de mai puţin de 57 de luni de închisoare, nu va ataca sentinţa.

Constantin este arestat preventiv din data de 4 februarie 2009.

Anchetatorii au fost uimiţi de cât de bine ştie românul limba engleză. Întrebat dacă a studiat engleza, tânărul a răspuns că a învăţat de la televizor, uitându-se la filme. El a intrerupt şcoala în clasa a noua de liceu şi se află în Statele Unite de un an.

Potrivit anchetatorilor, el a început să fure din bancomate din decembrie anul trecut. Constatin înregistra cu ajutorul aparatelor informaţiile de pe benzile magnetice ale cardurilor, cum ar fi numărul de idetificare sau codul pin pe care le tastau pe bancomat clienţii.

Informaţiile erau apoi folosite pentru a intra în conturile bancare.

El a fost prins, alături de prietena sa, Gina Gheorghe (29 de ani), în preajma unui bancomat pe care instalase aparate.

Femeia este în continuare anchetată, însă nu este acuzată de fapte penale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici