Un român acuzat de crimă în Cehia, riscă închisoarea pe viaţă

Un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, acuzat de furt şi uciderea unei pensionare în vârstă de 70 de ani, tentativă de omor a unei femei în vârstă de 29 de ani şi agresarea fizică a unei studente la Praga, riscă închisoarea pe viaţă, relatează MEDIAFAX Cehia.

280 afișări
Imaginea articolului Un român acuzat de crimă în Cehia, riscă închisoarea pe viaţă

Un român acuzat de crimă în Cehia, riscă închisoarea pe viaţă (Imagine: Ivana Slapalova/Mediafax Foto Cehia)

Marius Daniel Rusu, considerat extrem de periculos, a atacat trei femei în Praga pe parcursul a trei zile. Primul atac a avut loc la 24 martie la ora locală 21.00 (22.00, ora României) pe o stradă din Praga. "Scopul său era să o omoare pe femeia în vârstă de 29 de ani, să-i fure geanta, prin urmare a atacat-o cu ajutorul unui cuţit de bucătărie şi a înjunghiat-o în zona feţei şi a gâtului. După ce a trântit-o la pământ, a început să o sugrume", potrivit rechizitoriului. Potrivit expertizei medicale, tânăra nu a murit datorită intervenţiei rapide a medicilor. Agresorul a furat numai 7.000 de coroane (circa 269 de euro).

În aceeaşi zi, la miezul nopţii el a urmărit o studentă în vârstă de 19 ani de la o staţie de metrou până la căminul unde locuia. În momentul în care a ajuns pe strada Lovosicka, el a atacat-o, a lovit-o cu pumnii şi a început să-i lingă urechea. Studenta a strigat după ajutor, iar Rusu a fugit de la faţa locului.

După trei zile, o femeie în vârstă nu a supravieţuit atacului. Rusu a urmărit o femeie în vârstă de 70 de ani. Pentru a-i sustrage geanta, el şi-a atacat din nou victima şi a înjunghiat-o de patru ori cu un cuţit de bucătărie în zona capului şi a pieptului. Femeia a murit pe loc, iar potrivit analizelor medicale, intervenţia medicilor s-ar fi dovedit inutilă. Marian Rusu a sustras 220 de coroane (circa 8,5 de euro) şi un telefon mobil.

Potrivit specialiştilor, românul este instabil psihic şi o persoană agresivă cu un nivel scăzut de inteligenţă. Posibilitatea reabilitării sale este considerată de specialişti ca fiind problematică. Judecătorul Petr Novak urmează să înceapă procesul la 21 octombrie.

Marius Daniel Rusu riscă închisoarea pe viaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici