Un român, căpitanul unei nave-cargo, eliberat în Nigeria, după ce a fost ţinut ostatic

Un român, căpitanul unei nave-cargo, a fost ţinut ostatic în Nigeria timp de două săptămâni, fiind eliberat de membri ai Forţelor Navale nigeriene, potrivit site-ului AllAfrica.com.

621 afișări
Imaginea articolului Un român, căpitanul unei nave-cargo, eliberat în Nigeria, după ce a fost ţinut ostatic

Un român, căpitanul unei nave-cargo, eliberat în Nigeria, după ce a fost ţinut ostatic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Românul R.D.Ş., căpitanul unei nave-cargo, şi un cetăţean lituanian au fost ţinuţi ostatici două săptămâni într-un hotel din localitatea Warri, situată în sudul Nigeriei.

Cei doi străini au fost răpiţi din oraşul Sapele (sudul Nigeriei) de doi oameni de afaceri, un german şi un belgian, care urmau să ceară o răscumpărare pentru eliberarea lor.

Cei doi ostatici au fost eliberaţi într-o intervenţie a membrilor Forţelor Navale nigeriene la Hotelul Broadwell din localitatea Warri.

Cei doi străini sunt în stare bună şi au mulţumit autorităţilor nigeriene pentru eliberare.

Potrivit cotidianului nigerian Daily Times, românul R.D.Ş. este căpitanul petrolierului panamez MT Equinox, iar cetăţeanul lituanian, S.K., este inginerul-şef al navei. Cei doi au fost răpiţi de la bordul navei în urmă cu două săptămâni şi se aflau în Nigeria în baza unui contract cu compania Ringadas Oil.

Doi oameni de afaceri - germanul Canon Didier şi belgianul Henry Roussel - au fost arestaţi în acest caz, fiind acuzaţi de răpire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici