Un român care muncea la negru pe un şantier din Roma, bătut pentru că a cerut salariul

Un muncitor român care lucra la negru pe un şantier din Roma a fost bătut de proprietarii firmei la care muncea pentru că a cerut restanţele salariale, autorităţile italiene declanşand o anchetă în acest caz, scrie Corriere della Sera, în ediţia online.

25 afișări
Imaginea articolului Un român care muncea la negru pe un şantier din Roma, bătut pentru că a cerut salariul

Un român care muncea la negru pe un şantier din Roma, bătut pentru că a cerut salariul (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

"Munceam la negru şi nu îmi mai dăduseră banii de patru zile. Când am cerut banii, în total 240 de euro, m-au bătut", afirmă românul în vârstă de 30 de ani.

Muncitorul a primit pumni în faţă, în torace şi lovituri cu picioarele pentru că a îndrăznit să ceară restanţele salariale patronilor - tată şi fiu - ai unei firme de construcţii care lucrează la restaurarea unei clădiri în zona Cassia din Roma.

Cazul a fost descoperit în cadrul controalelor efectuate de autorităţile italiene pe şantierele din Roma, unde lucrează la negru mulţi imigranţi şi unde în ultimii şapte ani 82 de muncitori au murit din cauza nerespectării normelor de protecţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici