Un român din M. Britanie ar fi putut provoca prăbuşirea unui avion militar, folosind un laser verde

Un imigrant român ce lucra la o fermă agricolă din Marea Britanie a fost aproape de a provoca prăbuşirea unui avion militar britanic, orientând un laser verde în direcţia aparatului de zbor care tocmai efectua o manevră de zbor dificilă, relatează The Sun.

31 afișări
Imaginea articolului Un român din M. Britanie ar fi putut provoca prăbuşirea unui avion militar, folosind un laser verde

Un român din M. Britanie ar fi putut provoca prăbuşirea unui avion militar, folosind un laser verde (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Radu Moldovan, în vârstă de 26 de ani, a orientat laserul în direcţia cabinei pilotului avionului Tornado, în timp ce acesta încerca să ducă la bun sfârşit o manevră de zbor la doar 365 de metri înălţime.

Dar sistemul său de navigaţie a marcat coordonatele sursei acestui laser, iar informaţia a fost transmisă poliţiei. Moldovan a fost prins la ferma Cairnie, de lângă Cupar, Fife, unde lucra la culesul de fructe.

Moldovan a recunoscut că a pus în pericol avionul urmărindu-l cu laserul, în timp ce acesta se îndrepta luni seară spre baza de apărare aeriană RAF Leuchars. El a declarat însă că nu a realizat posibilele implicaţii ale faptei sale, adăugând: "Acum îmi dau seama".

Şeriful din Cupar a calificat joi gestul lui Moldovan drept unul "extrem de grav".

Lui Moldovan i s-a cerut să îşi predea paşaportul la o secţie de poliţie, unde trebuie să se prezinte zilnic până la pronunţarea sentinţei, luna viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici