Un român, muncitor sezonier la o fermă din Bavaria, confirmat cu COVID 19

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un român, muncitor sezonier la o fermă din Bavaria, Germania, a fost confirmat cu COVID-19. Acesta este internat în spital, starea lui de sănătate fiind bună.

2084 afișări
Imaginea articolului Un român, muncitor sezonier la o fermă din Bavaria, confirmat cu COVID 19

MAE: Un român, muncitor sezonier la o fermă din Bavaria, confirmat cu COVID 19

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Consulatului General al României la Munchen a fost notificat cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unui cetăţean român, lucrător sezonier în cadrul unei ferme din Bavaria.

Conform datelor comunicate de către angajator la cererea oficiului consular, persoana în cauză este internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună, a anunţat MAE, care a precizat că este „în dialog atât cu angajatorul şi autorităţile locale, cât şi cu un reprezentant al unităţii medicale în care este internat cetăţeanul român diagnosticat cu COVID-19, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară”.

„Totodată, au fost testaţi pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 alţi 46 cetăţeni români, rezultatul testării fiind negativ. Astfel, aceştia au fost plasaţi în carantină în incinta fermei, urmând ca testarea să fie reluată în cursul săptămânii următoare”, se mai arată în comunicat.

Oficialii MAE susţin că reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen au vizitat ferma respectivă în 6 mai şi au stabilit că nu există deficienţe în ceea ce priveşte condiţiile de igienă şi securitate la locul de muncă, normele fiind afişate în mod vizibil şi în limba română.

„Totodată, toţi lucrătorii sezonieri români au semnat contracte de muncă anterior sosirii în Republica Federală Germania, iar prevederile legislative privind acordarea salariului minim sunt respectate, acesta fiind garantat indiferent de performanţa lucrătorilor. Din interacţiunile reprezentanţilor consulatului general cu lucrătorii români sezonieri a rezultat faptul că aceştia sunt, în general, mulţumiţi de situaţia din cadrul fermei, o parte fiind angajaţi permanenţi”, au mai anunţat reprezentanţii MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici