Un scurtcircuit la un frigider, potenţiala cauză a incendiului de la clubul de noapte din Oakland

Un scurtcircuit la un frigider sau alte dispozitive electronice ar fi cauzat incendiul de la un club de noapte din oraşul american Oakland, soldat cu decesul a 36 de persoane, au anunţat anchetatorii, potrivit BBC News online.

436 afișări
Imaginea articolului Un scurtcircuit la un frigider, potenţiala cauză a incendiului de la clubul de noapte din Oakland

Un scurtcircuit la un frigider, potenţiala cauză a incendiului de la clubul de noapte din Oakland

Anchetatorii au anunţat că studiază toate dispozitivele electrice din depozitul care servea drept club de noapte.

Agentul special Jill Snyder, şefa departamentului din San Francisco al Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de foc şi Explozibili, a declarat că un frigider este o cauză posibilă a incendiului, însă a ţinut să sublinieze că ancheta este în curs de desfăşurare.

Snyder a adăugat că "nu există vreun indiciu" că focul ar fi fost declanşat intenţionat.

Anterior, procurorul districtual din Comitatul Alameda, Nancy O’Malley, declara că autorităţile investighează dacă au fost comise infracţiuni în acest caz.

Oficialii din California au confirmat decesul a 36 de persoane, dintre care deja au fost identificate 35.

Incendiul a izbucnit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (sâmbătă la prânz, ora României) în cursul unui concert desfăşurat la o petrecere, în comitatul Oakland, la periferia oraşului San Francisco.
Incendiul a avut loc în timpul unui concert al trupei Golden Donna, un eveniment la care participau zeci de persoane.

Pompierii au stabilit că sala de concerte a clubului nu avea dispozitive automate pentru depistarea şi stingerea incendiilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici