Un site de Internet publică o listă cu 23.000 de deţinători de arme la New York

Gawker, un grup american de presă online, a publicat marţi o listă cu peste 23.000 de persoane autorizate să deţină o armă de foc la New York, la câteva zile după un demers similar şi foarte controversat al unui cotidian local.

135 afișări
Imaginea articolului Un site de Internet publică o listă cu 23.000 de deţinători de arme la New York

Un site de Internet publică o listă cu 23.000 de deţinători de arme la New York (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Autorul articolului, John Cook, precizează că a obţinut această listă de 446 de pagini în urmă cu doi ani şi jumătate de la poliţia din New York, în virtutea legii privind libertatea de informare.

Adresele nu figurează, întrucât poliţia nu le-a furnizat, contrar legii, adaugă autorul articolului. În listă figurează aleşi sau personalităţi - sau omonime - din lumea televiziunii, showbizului şi afacerilor.

Această publicare are loc în plină dezbatere privind armele de foc după masacrul din Newtown (Connecticut), soldat cu 27 de morţi, dintre care 20 de copii, la 14 decembrie.

Un cotidian local din statul New York, The Journal News, a fost deja criticat violent şi ameninţat pentru că a publicat în urmă cu două săptămâni numele şi adresele a circa 33.000 de deţinători de arme din comitatele Westchester şi Rockland, sub forma unei hărţi interactive.

Mii de persoane au protestat, subliniind că publicarea acestei liste obţinute legal ar pune în pericol proprietarii de arme care respectă legea. Adresele şi fotografiile jurnaliştilor de la cotidianul respectiv au fost publicate pe Internet, iar unii dintre ei au primit ameninţări cu moartea.

Aceste ameninţări au atins un asemenea nivel, încât cotidianul cu sediul în White Plains a angajat recent paznici înarmaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici