Un star rock a cerut sprijinirea judecătorilor din Polonia la un concert din Varşovia

Solistul Rolling Stones, Mick Jagger, a vorbit despre controversata revizuire a sistemului judiciar din Polonia în timpul unui concert pe care trupa sa l-a susţinut duminică în Varşovia, arată presa poloneză citată de Asociated Press.

630 afișări
Imaginea articolului Un star rock a cerut sprijinirea judecătorilor din Polonia la un concert din Varşovia

Un star rock a cerut sprijinirea judecătorilor din Polonia la un concert din Varşovia

Jagger a vorbit în poloneză fanilor adunaţi pe stagionul Naţional din capitala Poloniei spunând ”sunt prea bătrân să fiu judecător, dar nu sunt prea în vârstă ca să cânt”.

Potrivit modificărilor legislative aduse de guvernul de dreapta polonez, judecătorii sunt obligaţi să iasă la pensie după ce împlinesc 65 de ani. Potrivit portalului Onet.pl, solistul rock ar fi cerut polonezilor să îşi dea seama ce au obţinut în ţara lor de la primul concert al trupei, susţinut în plin regim comunist, în 1967.

Înaintea concertului, fostul lider al mişcării democratice reprezentate de sindicatul Solidaritatea i-a scris lui Jagger rugându-l să se pronunţe asupra situaţiei judecătorilor în zilele în care se află în Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici