Un stat din Europa modifică regulile de intrare în ţară, având în vedere certificatul de vaccinare COVID

  • Autorităţile din Austria au revizuit condiţiile de intrare în ţară.
  • Pot intra cei care au fie certificat de vaccinare împotriva COVID-19, unul care atestă vindecarea de boală ori un test PCR sau antigen cu rezultat negativ.
  • Testul Covid-19 cu rezultat negativ trebuie să fie efectuat cu 72-48 de ore înainte.
3374 afișări
Imaginea articolului Un stat din Europa modifică regulile de intrare în ţară, având în vedere certificatul de vaccinare COVID

Austria modifică regulile de intrare în ţară

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile austriece au revizuit condiţiile de intrare în Republica Austria, în contextul pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri se aplică până pe 30 iunie 2021.

Astfel, persoanele care călătoresc în Austria din state pentru care nu au fost emise alerte de călătorie, inclusiv din România, sunt exceptate de la măsura autoizolării, dacă pot dovedi că în ultimele 10 zile s-au aflat pe teritoriul unuia dintre aceste state: Andorra, Australia, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franţa, Liechtenstein, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia, Coreea de Sud, Ungaria şi Vatican.

Totodată, intrarea în Republica Austria este permisă în baza prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autorităţile competente (cu ser Johnson&Johnson, AstraZeneca, Biontech/Pfizer, Moderna sau Sinopharm), efectuat cu cel mult nouă luni anterior deplasării
  • test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (tip PCR sau antigen, cu valabilitate de 72 de ore, respectiv 48 de ore de la data prelevării probelor)
  • un certificat medical care să ateste recuperarea după infectarea cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 6 luni) sau o dovadă a prezenţei anticorpilor (nu mai veche de 3 luni).

În situaţia în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condiţiile menţionate, persoana în cauză trebuie să efectueze, în cel mult 24 de ore de la intrarea în Austria, un test biologic molecular sau antigen pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, costurile fiind suportate din bugetul personal.

Copiii cu vârsta de până la zece ani sunt exceptaţi de la obligaţia de testare.

De asemenea, MAE aminteşte că toate persoanele care intră în Republica Austria trebuie să se înregistreze online, cu 72 de ore anterior călătoriei, prin intermediul sistemului Pre-Travel-Clearance.

Tranzitul cetăţenilor pe teritoriul Austriei spre destinaţii din alte state este permis în regim permanent, fără oprire (înnoptare), cu excepţia opririlor absolut esenţiale. Este obligatorie prezentarea, la cererea autorităţilor, de către toate persoanele care tranzitează Austria, a dovezilor care să ateste ieşirea de pe teritoriul austriac şi asigurarea intrării în statul de destinaţie (rezervări la hotel/tren/autobuz/avion, documente justificative privind domiciliul/rezidenţa/dreptul de şedere, proprii sau ale membrilor de familie, după caz: certificate de căsătorie etc., contracte de muncă, orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici