Un student, bătut la ordinul şi sub supravegherea primei doamne din Nigeria

Prima doamnă din Nigeria a ordonat şi a supravegheat violenţele asupra unui student nigerian, susţine avocatul victimei, potrivit CNN.

717 afișări
Imaginea articolului Un student, bătut la ordinul şi sub supravegherea primei doamne din Nigeria

Flickr

Prima doamnă a Nigeriei a ordonat agenţilor de securitate să reţină un student şi a supravegheat bătaia acestuia la vila prezidenţială, a susţinut avocatul acestuia.

Aminu Mohammed Adamu, în vârstă de 24 de ani, a fost reţinut de poliţie în capitala Abuja din cauza unui mesaj pe care l-a postat pe 8 iunie şi care conţinea ceea ce procurorii au considerat a fi remarci defăimătoare despre Aisha Buhari, soţia preşedintelui, a declarat avocatul său Agu Chijioke Kingsley pentru CNN.

Potrivit lui Kingsley, Adamu, student în ultimul an la o universitate din nordul Nigeriei, a fost urmărit de „agenţi de securitate în civil" şi reţinut pe 18 noiembrie.

„Clientul meu a spus că a fost arestat la şcoală şi dus la vila prezidenţială, unde s-a întâlnit cu prima doamnă, care le-a spus agenţilor de securitate să îl bată... şi a fost bătut înainte de a fi reţinut la o secţie de poliţie din Abuja", a declarat Kingsley pentru CNN.

Purtătorii de cuvânt ai poliţiei naţionale din Nigeria şi ai Departamentului de Servicii de Stat au spus pentru CNN că nu aveau cunoştinţă de reţinerea lui Adamu. Ulterior, Adamu a fost dus în faţa unui tribunal din Abuja.

„A fost acuzat de defăimare penală, a pledat nevinovat", potrivit avocatului său, care a adăugat că era în curs de a solicita eliberarea pe cauţiune a lui Adamu la câteva zile după ce a fost pus sub acuzare, când acuzaţia a fost retrasă de prima doamnă.

Detenţia lui Adamu a fost condamnată pe scară largă de către nigerieni şi grupurile pentru drepturile omului, care au cerut eliberarea acestuia folosind hashtag-ul #FreeAminu pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nigeria,
bătaie,
student

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici