Un student german prezentând simptome de Ebola, plasat în izolare în Rwanda

Rwanda a nunţat duminică seara că a plasat în izolare un student german, spitalizat la Kigali, care prezenta simptome de Ebola.

276 afișări
Imaginea articolului Un student german prezentând simptome de Ebola, plasat în izolare în Rwanda

Un student german prezentând simptome de Ebola, plasat în izolare în Rwanda (Imagine: Shutterstock)

"Astăzi (duminică) după-amiază un pacient de la Spitalul King Faisal care prezenta simptome de Ebola a fost plasat în izolare, în aşteptarea rezultatelor testelor", care urmează să stabilească dacă pacientul suferă de febră hemoragică, se arată într-un comunicat emis de către Guvernul rwandez.

Rezultatele urmează să fie disponibile în 48 de ore.

Ministrul rwandez al Sănătăţii Agnes Binagwaho a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că pacientul, un student german care prezintă semne de febră şi atins de paludism "a petrecut mai multe zile în Liberia, după care a venit în Rwanda".

Acesta este primul caz suspect de Ebola din Rwanda de la începutul epidemiei care afectează Africa de Vest de la începutul anului.

Epidemia a provocat moartea a 932 de persoane dintre cele aproximativ 1.700 de cazuri suspecte, înregistrate de la începutul anului în patru ţări din Africa de Vest, determinând Organizaţia Mondială a Sănătăţii să decreteze vineri "o urgenţă în domeniul sănătăţii publice la nivel mondial".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici