Un submarin al Marinei Regale britanice s-a alăturat operaţiunilor de căutare a avionului Boeing 777

Un submarin britanic s-a alăturat miercuri operaţiunilor de căutare din Oceanul Indian a avionului companiei Malaysia Airlines care asigura zborul MH370, dispărut pe 8 martie cu 239 de persoane la bord.

204 afișări
Imaginea articolului Un submarin al Marinei Regale britanice s-a alăturat operaţiunilor de căutare a avionului Boeing 777

Un submarin al Marinei Regale britanice s-a alăturat operaţiunilor de căutare a avionului Boeing 777

Submarinul HMS Tireless a sosit în zona căutărilor pentru a "contribui la eforturile de localizare a avionului datorită capacităţilor sale avansate de căutare sub apă", a anunţat Marina Regală.

O navă britanică, HMS Echo, urmează de asemenea să sosească în zonă pentru a însoţi nava Marinei australiene, Ocean Shield, care a părăsit portul Perth (vestul Australiei) luni seara şi are la bord o sondă de 35 de kilograme ataşată la capătul unui cablu pentru a capta undele sonore ale cutiei negre a avionului dispărut.

Nava Ocean Shield urmează să sosească la sfârşitul săptămânii în zona din sudul Oceanului Indian unde au fost descoperite posibile resturi ale avionului.

Operaţiunile de căutare a avionului malaysian acoperă o suprafaţă maritimă de 319.000 kilometri pătraţi.

Premierul malaysian, Najib Razak, care urma să sosească miercuri seara la Perth pentru a se întâlni cu omologul său australian, Tony Abbott, şi cu coordonatorul operaţiunilor de căutare, Angus Houston, fost comandant al armatei australiene, a declarat că ţara sa conduce "cele mai complexe şi dificile operaţiuni de căutare văzute vreodată".

Şeful poliţiei malaysiene, Khalid Abu Bakar, a anunţat că ancheta efectuată de serviciile sale nu a ajuns până în prezent la niciun rezultat.

"S-ar putea să nu cunoaştem niciodată cauza acestui eveniment", a admis el.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care trebuia să asigure un zbor între Kuala Lumpur şi Beijing a dispărut pe 8 martie de pe ecranele radarelor cu 239 de persoane la bord.

Autorităţile malaysiene au fost criticate pentru felul în care au gestionat operaţiunile de căutare a avionului, fiind acuzate de incompetenţă şi chiar de faptul că ar vrea să ascundă adevărul.

Este absolut "fundamental" să descoperim resturile aparatului de zbor, "singura speranţă de a găsi avionul la fundul oceanului", a spus premierul malaysian.

Căutările în Oceanul Indian continuă, autorităţile sperând să intre în posesia cutiei negre a avionului, care conţine datele înregistrate pe parcursul zborului şi ar permite stabilirea cauzelor accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici