Un submarin din Al Doilea Război Mondial, dispărut în urmă cu 75 de ani, a fost găsit în largul coastei Japoniei - FOTO, VIDEO

USS Grayback a dispărut cu 80 de membri la bord în 1944 după ce a fost atacat de o aeronavă japoneză. Totuşi, o organizaţie care caută nave americane pierdute a reuşit să rezolve misterul, scrie CNN.

6647 afișări
Imaginea articolului Un submarin din Al Doilea Război Mondial, dispărut în urmă cu 75 de ani, a fost găsit în largul coastei Japoniei - FOTO, VIDEO

Un submarin din Al Doilea Război Mondial, care a dispărut în urmă cu 75 de ani, a fost găsit în apele Japoniei

Exploratorul Tim Taylor şi echipa sa de la Proiectul Lost 52 au anunţat, duminică, faptul că submarinul care a dispărut la 5 iunie 1944, a fost găsit pe fundul Mării Chinei de Est.

Anul trecut, cercetătorul Yutaka Iwasaki a descoperit că Marina Militară ar fi tradus greşit documentele de război în care era descris locul unde Grayback s-ar fi scufundat. În tot acest timp, documentele istorice ar fi inclus o longitudine greşită pentru locaţia submarinului.

Cu ajutorul unor vehicule autonome şi subacvatice, echipa a reuşit să găsească submarinul Grayback la o distanţă de aproape 160 de kilometri faţă de locul unde era crezut iniţial că s-a scufundat.

Familiile celor 80 de membri ai echipajului care se aflau la bordul submarinul au fost informate despre descoperire. Pentru Kathy Taylor, rezolvarea misterului încheie un capitol dureros din viaţa sa. Unchiul ei John Patrick King se afla la bordul navei la momentul scufundării.

„Mi-am promis de la început, de când aveam doar câţiva ani, că îl voi găsi”, a spus Taylor pentru ABC News.

Descoperirea a fost confirmată oficial de Rober S. Neyland, directorul Diviziei pentru Arheologia Subacvatică şi Istoria Navală din cadrul Marinei Militare americane. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici