Un sudanez beat a încercat să deturneze un avion

Un sudanez, despre care presa susţine că era beat, a încercat să deturneze un avion al companiei Egyptair care se deplasa pe ruta Istanbul-Cairo în scopul "eliberării Ierusalimului", dar a fost imobilizat de agenţii serviciilor egiptene de securitate de la bordul aparatului, relatează AFP.

20 afișări
Imaginea articolului Un sudanez beat a încercat să deturneze un avion

Un sudanez beat a încercat să deturneze un avion (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Potrivit primelor elemente ale anchetei, bărbatul în vârstă de 26 de ani, înarmat cu un cuţit care i-a fost dat în timpul mesei la clasa intâi, a ameninţat o stewardesă care se aşezase alături de el, după o jumătate de oră de la decolarea din Turcia.

El a cerut ca avionul să fie îndreptat către Ierusalim în vederea "eliberării" oraşului, a declarat responsabilul de securitate al aeroportului din Cairo.

Agenţii de securitate l-au imobilizat, iar avionul, un Boeing 737, a aterizat la Cairo cu cei 87 de pasageri la bord. Nimeni nu a fost rănit.

Nu se ştie încă dacă cuţitul folosit de tânăr era din plastic sau din metal.

Potrivit oficialului şi agenţiei Mena, bărbatul era în stare de ebrietate în momentul incidentului. O altă sursă aeroportuară a declarat însă că nu ştie nimic despre acest element.

"Nimeni nu a spus că era beat", a declarat aceasta sub protecţia anonimatului.

Sudanezul, care lucrează ca reprezentant comercial, a fost predat serviciilor de securitate ale statului pentru a fi interogat.

Toţi pasagerii au părăsit aeroportul în siguranţă, iar avionul a sosit la timp", a precizat aceeaşi sursă, în timp ce directorul Autorităţii aviaţiei civile, Imad Sallam, a declarat că situaţia este total sub control.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici