Un suedez a fost arestat în Turcia pentru presupuse legături cu mişcarea separatistă kurdă PKK

Autorităţile din Turcia au anunţat, miercuri, că au arestat un cetăţean suedez despre care se crede că ar avea legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), mişcare separatistă considerată drept organizaţie teroristă de Ankara, Washington şi UE, informează cotidianul The New York Times.

162 afișări
Imaginea articolului Un suedez a fost arestat în Turcia pentru presupuse legături cu mişcarea separatistă kurdă PKK

Un suedez a fost arestat în Turcia pentru presupuse legături cu mişcarea separatistă kurdă PKK

Potrivit Poliţiei, suedezul de origine turcă, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat la Diyarbakir, în sud-estul Turciei.

Serviciile de informaţii şi poliţia turcă au ajuns la concluzia că suedezul se afla în vizită în Turcia pentru a se întâlni cu persoane afiliate PKK şi a organizat întruniri şi activităţi pentru organizaţia kurdă în Suedia, a transmis Poliţia.

PKK, care doreşte crearea unui stat kurd în sud-estul Turciei, a declanşat o insurecţie armată împotriva statului turc în anul 1984. Peste 50.000 de persoane au decedat în urma violenţelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici