Un suspect arestat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris a fost inculpat pentru terorism

Un suspect arestat în Belgia a fost inculpat pentru terorism în legătură cu atentatele comise la Paris la 13 noiembrie, a anunţat Parchetul federal belgian vineri, într-un comunicat citat de AFP în pagina electronică.

1128 afișări
Imaginea articolului Un suspect arestat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris a fost inculpat pentru terorism

Un suspect arestat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris a fost inculpat pentru terorism (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Această persoană, "adusă ieri pentru audieri în cadrul dosarului referitor la atentatele comise la Paris vinerea trecută, a fost plasată sub mandat de arestare de judecătorul de instrucţie", a precizat Parchetul.

"El este inculpat pentru participare la atentate teroriste şi participare la activităţile unei grupări teroriste", a adăugat sursa citată.

Acest suspect, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este al treilea individ inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.

Hamza Attou şi Mohammed Amri au fost arestaţi la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi. Ei sunt suspectaţi că l-au ajutat pe Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atentatele de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 130 de morţi, să plece în Belgia a doua zi.

Salah Abdeslam, al cărui frate Brahim a detonat explozibilii avuţi asupra sa pe bulevardul Voltaire din Paris, este căutat în continuare de autorităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici