Un suspect de terorism a fost arestat pe aeroportul Heathrow din Londra

Poliţia britanică a anunţat joi că a arestat pe aeroportul Heathrow din Londra un bărbat de 26 de ani care călătorea din Turcia, sub suspiciunea de activităţi teroriste care ar avea legătură cu Siria, potrivit Reuters.

930 afișări
Imaginea articolului Un suspect de terorism a fost arestat pe aeroportul Heathrow din Londra

Un suspect de terorism a fost arestat pe aeroportul Heathrow din Londra

”A fost arestat în baza suspiciunii de pregătire a unor acte teroriste”, a transmis printr-un comunicat poliţia metropolitană din Londra.

”Arestarea este legată de Siria”, a adăugat poliţia londoneză.

Autorităţile turce au început repatrierea deţinuţilor islamişti arestaţi de Ankara în ţările lor de origine, ministrul turc de Interne anunţând deportarea unui cetăţean britanic şi a şapte cetăţeni germani.

Amkara a anunţat că sute de luptători islamişti sunt reţinuţi în Turcia şi a acuzat statele europene că ar fi reticenţi în privinţa repatrierii cetăţenilor care călătoresc pentru a se alătura militanţilor islamişti care luptă în războaiele din Orientul Mijlociu, în principal îîn Siria şi Irak.

Washingtonul la rândul său face presiuni asupra ţărilor europene pentru a-şi lua înapoi cetăţenii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici