Un suspect în cazul atentatelor de la Paris, pus în libertate de procurorii belgieni

Un suspect aflat în arest preventiv în Belgia, din noiembrie anul trecut, în cazul atentatelor teroriste din Paris va fi eliberat în cursul zilei de vineri, după ce procurorii belgieni nu i-au mai prelungit mandatul de arestare preventivă, informează postul francez RTBF, citând agenţia Belga.

889 afișări
Imaginea articolului Un suspect în cazul atentatelor de la Paris, pus în libertate de procurorii belgieni

Un suspect în cazul atentatelor de la Paris, pus în libertate de procurorii belgieni (Imagine: Hepta)

Camera de consiliu din Bruxelles nu a mai prelungit joi mandatul de arestare preventivă în cazul lui Abdeilah Chouaa, un belgian în vârstă de 35 de ani, care a fost privat de libertate de pe 25 noiembrie 2015, în cadrul anchetei referitoare la atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie.

Parchetul federal a anunţat vineri că a decis să nu facă recurs în cazul acestei hotărâri, astfel că Chouaa va fi pus în libertate în cursul zilei de vineri, în condiţii stricte.

Abdeilah Chouaa, fiul unui iman din comuna Molenbeek de unde provin cei mai mulţi implicaţi în atentatele din Paris, a fost interpelat pe 23 noiembrie. El l-ar fi însoţit pe Mohamed Abrini la aeroport, atunci când acesta ar fi plecat în Siria vara trecută.

Înainte de a se muta în Molenbeek, familia lui Chouaa a locuit şi în Verviers, o comună în care au fost efectuate raiduri în ianuarie anul trecut, după atacul de la Charlie Hebdo, unde s-ar fi aflat mai mulţi islamişti, printre care şi Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor din Paris.

În seara atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam l-ar fi căutat pe Abdeilah Chouaa, care lucra la aeroportul Zaventem prin Naim B., un deţinut de la închisoarea din Namur, care ar fi avut numărul lui Chouaa.

Salah Abdeslam ar încercat să apeleze la Abdeilah Chouaa, un apropiat al lui Mohamed Abrini, pentru a-l ajuta să-şi construiască o nouă identitate. Numărul lui Chouaa ar fi fost găsit în celula lui Naim B., care ar fi fost vizitat de Abdeslam cu puţin timp înainte de atentatele din Paris.

În atentatele teroriste din Paris, 130 de persoane au murit, iar o parte dintre cei implicaţi în atacul din Paris au avut legătură şi cu atentatele din Bruxelles, soldate cu 32 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici