Un susţinător al colonizării evreieşti în Cisiordania şi un CRITIC al soluţiei cu două state, confirmat drept ambasador al SUA în Israel

David Friedman, un susţinător al activităţilor evreieşti de colonizare în Cisiordania şi un critic al soluţiei cu două state, a fost aprobat de Senatul american în funcţia de ambasador al Statelor Unite în Israel, cu 52 de voturi pentru şi 46 împotrivă, informează BBC News online.

687 afișări
Imaginea articolului Un susţinător al colonizării evreieşti în Cisiordania şi un CRITIC al soluţiei cu două state, confirmat drept ambasador al SUA în Israel

Un susţinător al colonizării evreieşti în Cisiordania a fost confirmat drept ambasador al SUA în Israel

Friedman, care a fost consilier al lui Donald Trump în perioada cursei pentru Casa Albă, se opune soluţiei coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, spunând că este o "iluzie", şi-a manifestat susţinerea faţă de activităţile evreieşti de colonizare în Cisiordania şi este în favoarea mutării Ambasadei SUA la Ierusalim.

Mutarea ambasadei americane în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, în pofida obiecţiilor Autorităţii Palestiniene, care vrea ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului stat palestinian, ar putea conduce la o nouă intensificare a conflictului între israelieni şi palestinieni.

În cursul audierii în Senat, Friedman şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile dure din trecut şi a promis că va dovadă de "respect şi moderaţie".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat nominalizarea lui Friedman.

În trecut, Friedman a acuzat liderii palestinieni de corupţie şi a declarat că palestinienilor nu le pasă dacă sunt conduşi de Mahmoud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene, sau de premierul Benjamin Netanyahu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici