Un taifun puternic se apropie de Japonia. Sute de zboruri au fost anulate/ Mai multe oraşe, fără curent electric

Un taifun puternic a adus ploi abundente şi vânturi puternice, apropiindu-se sâmbătă de sudul Japoniei, ceea ce a dus la anularea a sute de zboruri şi întreruperi de curent electric în mai multe oraşe, relatează Reuters.

1647 afișări
Imaginea articolului Un taifun puternic se apropie de Japonia. Sute de zboruri au fost anulate/ Mai multe oraşe, fără curent electric

Un taifun puternic se apropie de Japoniei, provocând anularea a sute de zboruri

Taifunul Trami, încadrat în categoria 2, reprezintă cea mai recentă furtună care ameninţă Japonia într-un an cu foarte multe probleme legate de vreme, incluzând căldura, ploile abundente şi alunecările de teren.

Insula Okinawa, situată la aproximativ 1000 km sud-vest de Tokio, a fost lovită de ploi abundente şi de maree cu o zi înainte de alegeri guvernamentale din prefectura Okinawan de duminică.

Vântul puternic a rupt copaci, a dărâmat un perete exterior dintr-o clădire şi a rănit nouă oameni în Okinawa. Trami a provocat şi întreruperi de energie în mai mult de 30 de oraşe, potrivit postului public de televiziune NHK.

NHK a mai anunţat că liniile aeriene au anulat mai mult de 380 de zboruri, în special cele care zboară în şi din Okinawa.

Trami a fost identificat la aproximativ 60 km nord de oraşul Naha, cu vânturi de până la 216 de kilometri pe oră (134 mph).

Furtuna se îndreaptă spre nord, de-a lungul Insulei Okinawa, după care urmează să se deplaseze pe insulele Kyushu şi insula principală Honshu duminică, o cale similară celei luate de taifunul Jebi la începutul lunii septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici