Un tânăr britanic a recunoscut planificarea unui atac cu bombă în Londra, la un concert al lui Elton John

Un britanic în vârstă de 19 ani, acuzat de planificarea unui atac cu bombă în Londra, a pledat vinovat pentru activităţi cu caracter terorist, relatează site-ul The Associated Press.

702 afișări
Imaginea articolului Un tânăr britanic a recunoscut planificarea unui atac cu bombă în Londra, la un concert al lui Elton John

Un tânăr britanic a recunoscut planificarea unui atac cu bombă în Londra, în timpul unui concert al lui Elton John (Imagine: Hepta)

Potrivit procurorilor, Haroon Syed a încercat să cumpere arme şi explozibil prin intermediul internetului, de la un extremist numit "Abu Yusuf". Contactul era de fapt un agent britanic de informaţii.

Tânărul a cerut o mitralieră şi o vestă explozivă, pentru a putea "să provoace daune cu mitraliera şi apoi să fie martirizat". Syed a mai spus că viza aglomerata stradă Oxford din Londra şi concertul lui Elton John în Hyde Park, din septembrie 2016 - comemorarea a 15 ani de la atacurile teroriste din SUA, din 11 septembrie.

Haroon Syed a fost reţinut în data de 8 septembrie 2016, iar joi a pledat vinovat la Tribunalul Penal Central din Londra. Judecătorul Michael Topolski a anunţat că britanicul îşi va afla sentinţa pe 8 iunie.

Miercuri, Damon Smith, un student la Ştiinţa Calculatoarelor în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat de plasarea unui rucsac plin cu explozibili într-un tren de metrou din Londra, în luna octombrie a anului trecut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici