Video Un test de sânge „poate depista mai mult de 50 de tipuri de cancer”

Un simplu test de sânge poate depista mai mult de 50 de tipuri de cancer, adesea înaintea apariţiei simptomelor, spun oamenii de ştiinţă.

2998 afișări
Acest test ar putea ajuta la diagnosticarea mai rapidă a tumorilor şi astfel ar fi mai uşor de tratat şi de vindecat, potrivit BBC.
 
Momentan, cercetările arată că testele au avut o acurateţe de 99%.
 
Testul urmăreşte modificările chimice la nivelul fluxului sanguin atunci când există o tumoră în organism.
 
Cercetătorii britanici de la Harvard Medical School, împreună cu colegii de la Institutul Francis Crick şi de la University College London, au testat mai mult de 4.000 de eşantioane ale pacienţilor – unele cu cancer şi altele fără.
 
Mai mult de 50 de tipuri de cancare, precum cel de colon, de plămâni şi ovarian au fost despistate cu ajutorul testului. Iar în 96% dintre eşantioane, analizele au detectat exact tipul de cancer.
 
Analiza este momentan în faza de testare clinică, iar cercetătorii încearcă să înţeleagă cât de performant este testul.
 
„Detectarea cancerului în faze incipinte, atunci când sunt mai puţin agresive şi mai uşor de tratat, poate salva vieţi şi avem nevoie de inovaţii pentru ca acest lucru să devină realitate”, a spus David Crosby, de la Insistutul de Cancer din Marea Britanie.
 
„Chiar dacă acest test este în faze incipiente de dezvoltare, rezultatele de până acum sunt încurajatoare”, a adăugat omul de ştiinţă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici