Un tren de călători a deraiat în nordul Indiei, provocând moartea a 26 de persoane

Trei vagoane ale unui tren de călători au deraiat vineri în nordul Indiei, provocând moartea a 26 de persoane şi rănirea a cel puţin 30, relatează Associated Press.

149 afișări
Imaginea articolului Un tren de călători a deraiat în nordul Indiei, provocând moartea a 26 de persoane

Un tren de călători a deraiat în nordul Indiei, provocând moartea a 26 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AP)

Echipele de intervenţie au scos 26 de cadavre din tren, a declarat Ram Murath Yadav, un oficial din poliţie care se afla la locul accidentului, în apropierea satului Bachhrawan, din statul indian Uttar Pradesh.

Mai multe persoane au rămas blocate în vagoanele care au ieşit de pe şine, iar echipele de salvare încearcă să le scoată din tren în siguranţă, a precizat Yadav.

Potrivit unor oficiali citaţi de NDTV, numărul victimelor ar fi putut fi mult mai mare dacă unul dintre cele trei vagoane deraiate nu era gol. Cauza accidentului nu este cunoscută pentru moment, însă Ministerul Transporturilor feroviare a ordonat o anchetă în acest caz.

Accidentele feroviare sunt frecvente în India, reţeaua indiană de căi ferate fiind una dintre cele mai mari din lume. Peste 23 de milioane de persoane călătoresc zilnic cu trenul în această ţară. Cele mai multe accidente sunt cauzate de starea precară a infrastructurii şi de erori umane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici