Un trib amazonian îndepărtat de civilizaţie a înregistrat primul caz de coronavirus. Oficial brazilian: Este îngrijorător

  • Autorităţile braziliene au confirmat primul caz de Covid-19, boala cauzată de noul coronavirus, în tribul Yanomami din Amazonia
  • Tribul Yanomami este format din aproximativ 38.000 de oameni şi este considerat cel mai mare trib izolat din America de Sud.
  • Ministrul Sănătăţii din Brazilia, Luiz Henrique Mandetta, a spus că este vorba de un băiat în vârstă de 15 ani
1870 afișări
Imaginea articolului Un trib amazonian îndepărtat de civilizaţie a înregistrat primul caz de coronavirus. Oficial brazilian: Este îngrijorător

Un trib amazonian îndepărtat de civilizaţie a înregistrat primul caz de coronavirus. Oficial brazilian: Este îngrijorător

Ministrul Sănătăţii brazilian a declarat că acest caz, al indigenului infectat cu coronavirus, este unul îngrijorător din cauza separării tribului de restul lumii, potrivit Insider.
 
Potrivit presei locale, adolescentul a fost internat într-un spital din Roraima, în nordul Braziliei, pe 3 aprilie. El acuza dificultăţi în respiraţie, febră, durere de piept şi gât inflamat.
 
Iniţial, testele au fost negative, însă ulterior, analizele au confirmat că este într-adevăr vorba de infecţia cu noul coronavirus. Tânărul a rămas la Terapie Intensivă.
 
Tribul Yanomami este format din aproximativ 38.000 de oameni şi este considerat unul dintre cele mai mari din America de Sud, cu peste 9,6 milioane de hectare de pământ, lângă graniţa cu Venezuela.
 
Tribul s-a confruntat în trecut cu epidemii precum pojarul şi gripa, după ce militarii şi minerii i-au expus pe membrii tribului la boli la care nu aveau imunitate.
Peste 18.000 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în Brazilia, dintre care peste 900 de oameni au murit.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici