Un ziarist al agenţiei AFP, arestat la Teheran

Un jurnalist al Agenţiei France Presse, Farhad Pouladi, a fost arestat, miercuri, de membrii forţelor de securitate în centrul Teheranului, în timpul unei adunări care marca cea de-a 30-a aniversare a luării de ostatici de la ambasada Statelor Unite, au relatat martori citaţi de AFP.

13 afișări
Imaginea articolului Un ziarist al agenţiei AFP, arestat la Teheran

Contramanifestaţie organizată de opoziţia din Iran, în ziua de 4 noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a fost arestat către ora locală 10.45 (9.15 ora României) după ce motocicleta pe care era pasager a fost interceptată de trei membri ai serviciilor de securitate, doi în uniformă şi unul în civil.

Unul dintre ei avea asupra sa un aparat de emisie-recepţie, potrivit martorilor.

Conducătorul motocicletei a declarat că responsabilii forţelor de securitate au confiscat telefonul mobil al ziaristului după care l-au condus la o destinaţie necunoscută.

De atunci, agenţia AFP nu dispune de nicio informaţie cu privire la Farhad Pouladi.

Agenţia a contactat Ministerul Culturii şi Orientării Islamice, însărcinat cu acoperirea mediatică a adunării.

Responsabilii instituţiei au dat asigurări AFP că urmăresc cazul ziaristului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici