Unele femei musulmane se tem să poarte hijab în public, în contextul victoriei lui Donald Trump

Multe femei musulmane din Statele Unite îşi exprimă online teama în legătură cu siguranţa lor şi purtarea vălului islamic în spaţii publice, de când Donald Trump a câştigat scrutinul prezidenţial american, informează presa americană.

2088 afișări
Imaginea articolului Unele femei musulmane se tem să poarte hijab în public, în contextul victoriei lui Donald Trump

Unele femei musulmane se tem să poarte hijab în public, în contextul victoriei lui Donald Trump

Femei musulmane au postat pe site-ul de socializare Twitter că ele şi membrii familiei lor nu vor purta hijab în public după victoria lui Donald Trump.

Reacţia a avut loc în urma rezultatelor alegerilor prezidenţiale americane, Donald Trump pledând în cadrul campaniei electorale pentru măsuri dure în sensul combaterii imigraţiei.

Potrivit postului ABC News, Trump a afirmat în decembrie 2015 că va interzice complet imigrarea musulmanilor în SUA, deşi această declaraţie nu mai este disponibilă pe site-ul acestuia.

Nu toţi îşi îndepărtează hijabul, conform unor afirmaţii, există persoane de sex feminin care vor continua să poarte vălul islamic, indiferent de ameninţările la care pot fi supuse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici