Unele victime ale tragediei aviatice din Alpii francezi ar putea să nu fie găsite niciodată

Familiile victimelor tragediei aviatice din Alpii francezi ar putea aştepta luni de zile pentru ca rudele lor să fie identificate, fără vreo garanţie că vor fi găsite toate, relatează cotidianul german Bild, citat de Sky News, în pagina electronică.

320 afișări
Imaginea articolului Unele victime ale tragediei aviatice din Alpii francezi ar putea să nu fie găsite niciodată

Unele victime ale tragediei aviatice din Alpii francezi ar putea să nu fie găsite niciodată (Imagine: Hepta)

Directorul Institutului de cercetări penale al Jandarmeriei naţionale franceze a anunţat că echipele de legişti vor avea nevoie de două până la patru luni pentru a încheia identificarea ADN a victimelor, potrivit Bild.

Chiar şi atunci, "nu putem promite că vom putea identifica toate victimele", a declarat colonelul Francois Daoust.

Violenţa impactului a îngreunat considerabil identificarea rămăşiţelor umane ale celor 150 de persoane aflate la bord. Echipele de căutare susţin că niciun corp nu a fost găsit intact.

Până în prezent au fost izolate 78 de probe ADN diferite din aproximativ 400 de fragmente umane. Membrii familiilor au fost rugaţi să ofere probe ADN legiştilor pentru a ajuta la identificarea victimelor.

Anchetatorii lucrează în prezent asupra teoriei că tânărul copilot Andreas Lubitz a prăbuşit în mod intenţionat avionul.

Potrivit cotidianului Bild, anchetatorii cred că Lubitz ar fi comis acest act pentru că îi era teamă că problemele sale medicale îl vor împiedica să mai zboare. "Pentru noi, unul dintre principalele motive este că Lubitz se temea că problemele medicale pe care le avea i-ar fi putut periclita capacitatea de a zbura", a declarat un anchetator sub acoperirea anonimatului pentru cotidianul Bild.

Anterior, un purtător de cuvânt al biroului procurorului din Dusseldorf a declarat că Lubitz a avut tendinţe suicidare înainte de a-şi începe cariera de pilot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici