UNESCO decide prin vot să nu acorde statutul de membru deplin pentru Kosovo

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, UNESCO, a votat luni împotriva obţinerii de către Kosovo a statutului de membru deplin, după ce mai puţin de două-treimi din ţări au votat pentru, relatează site-ul agenţiei Reuters.

475 afișări
Imaginea articolului UNESCO decide prin vot să nu acorde statutul de membru deplin pentru Kosovo

UNESCO decide prin vot să nu acorde statutul de membru deplin pentru Kosovo (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Organizarea votului a întâmpinat o oponenţă acerbă din partea Rusiei şi Serbiei, care au încercat să provoace amânarea acestuia.

Pentru a obţine statutul de membru al UNESCO, Kosovo ar fi avut nevoie de o majoritate de două-treimi. Dintre cele 142 de ţări care au votat, 92 au votat pentru, 50 împotrivă şi 29 s-au abţinut.

Kosovo a fost recunoscut de 111 ţări de când s-a desprins de Serbia în 2008, însă încercarea de a deveni membru deplin al ONU a fost blocată de către Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici