Ungaria a votat împotriva planului UE de reducere a consumului de gaz

Ministrul ungar al Energiei a votat, în Consiliul Uniunii Europene, împotriva planului Comisiei Europene privind reducerea voluntară a consumului de gaze, iar Ungaria consideră că versiunea aprobată este oricum mai flexibilă decât cea iniţială.

3642 afișări
Imaginea articolului Ungaria a votat împotriva planului UE de reducere a consumului de gaz

Ungaria anti-Europa: a votat împotriva planului UE de reducere a consumului de gaz

"Tocmai a fost aprobată în Consiliul UE propunerea de reducere cu 15% a consumului de gaz între 1 august 2022 şi 23 martie 2023. O largă majoritate, doar Ungaria a fost împotrivă", a declarat Sven Giegold, secretar de stat în Ministerul german al Energiei, citat de publicaţia Die Welt.

Oficiali de la Budapesta citaţi de site-ul Index.hu au confirmat că reprezentantul Ungariei a votat împotriva proiectului, care oricum este mai flexibil decât versiunea iniţială elaborată de Comisia Europeană. Planul prevede reducerea voluntară a consumului de gaze de către statele Uniunii Europene şi conţine excepţii pentru Malta, Republica Cipru şi Irlanda. Planul prevede şi măsuri obligatorii în situaţia în care Rusia va opri alimentarea cu gaze a Europei.

Versiunea propusă în final a fost flexibilizată în contextul obiecţiilor formulate de Spania, Portugalia, Franţa, Polonia şi Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
gaz,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici