Ungaria ar putea propune schimbarea reglementărilor UE, în urma referendumului din octombrie

Guvernul ungar ar putea propune schimbarea Constituţiei Ungariei sau a reglementărilor Uniunii Europene, în cazul în care referendumul din data de doi octombrie asupra cotelor de imigranţi va fi valid, a declarat şeful de Cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, citat de site-ul Reuters.

11506 afișări
Imaginea articolului Ungaria ar putea propune schimbarea reglementărilor UE, în urma referendumului din octombrie

Ungaria ar putea propune schimbarea reglementărilor UE, în urma referendumului din octombrie

"În cazul în care referendumul este valid, acesta ar putea autoriza propunerea Guvernului de a modifica Constituţia Ungariei sau cadrul legislativ european", a declarat Janos Lazar în cadrul unei conferinţe de presă.

Rezultatul referendumului va fi valid dacă mai mult de jumătate din votanţii unguri vor exprima buletine de vot valabile.

Potrivit cotidianului Nepszabadsag , Budapesta ar putea solicita modificarea Tratatului UE de la Lisabona în privinţa consolidării suveranităţii statelor membre ale UE, în cazul în care cetăţenii vor vota împotriva relocării imigranţilor în Ungaria de către Uniunea Europeană, fără aprobarea Parlamentului.

Premierul ungur a declarat în cadrul unui interviu că Uniunea Europeană ar trebui să reunească şi să deporteze toţi imigranţii în tabere de refugiaţi supravegheate, aflate în afara frontierelor Blocului comunitar, de unde pot solicita azil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici