Ungaria, decizie controversată: vrea împiedicarea adopţiilor de către cuplurile de acelaşi sex

  • Ungaria împiedică adopţiile de către cuplurile de acelaşi sex
  • Legea, propusă de guvernul Orban, prevede că doar cuplurile căsătorite pot adopta copi
  • Ungaria nu permite căsătoria între persoane de acelaşi sex
1803 afișări
Imaginea articolului Ungaria, decizie controversată: vrea împiedicarea adopţiilor de către cuplurile de acelaşi sex

Ungaria, decizie controversată FOTO Profimedia

O lege care împiedică adopţiile de către cuplurile de acelaşi sex a fost adoptată de către Parlamentul maghiar. 

 
Legea a fost propusă de Guvernul condus de Viktor Orban şi a fost votată de partidul FIDESZ, care deţine o majoritate de două treimi din mandate în Parlament.
 
Parlamentul ungar a trasat în Constituţie şi o redefinire a familiei: uniunea dintre un tată care este un bărbat şi o mamă care este o femeie, redefinire prin care sunt excluse tipurile familiale alternative.
 
Astfel, Legea prevede că doar cuplurile căsătorite pot adopta copii, iar, în cazul persoanelor singure, adopţia se poate face doar cu permisiunea specială a ministrului pentru problemele familiei.
 
Adopţia de către cuplurile de acelaşi sex era posibilă, până în acest moment, dacă unul din parteneri depunea o cerere în calitate de persoană singură.
  • „Subiectul este atât de proeminent în spaţiul public şi de fiecare dată când deschizi televizorul. Auzi că noi nu suntem o familie bună şi nu merităm să trăim fericiţi, aşa cum o făceam până acum”, arată Adam, tată adoptiv.

 

  •  În general, dezvoltarea fizică şi mentală a unui copil este deservită de faptul că el sau ea are o mamă şi un tată”, consideră Gergely Gulyaş, preşedintele cabinetului prim-ministrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici