Ungaria renunţă la starea de urgenţă pe 20 iunie. UE îi cere lui Viktor Orban să renunţe la guvernarea prin decret

  • Ungaria a fost condusă în perioada pandemiei prin decretele premierului Viktor Orban care a primit puteri speciale de la Parlament
  • Pe 20 iunie, Ungaria va renunţa la starea de urgenţă
  • Liderii europeni cer clarificarea situaţiei interne, considerate a fi ”nedemocratică”
2531 afișări
Imaginea articolului Ungaria renunţă la starea de urgenţă pe 20 iunie. UE îi cere lui Viktor Orban să renunţe la guvernarea prin decret

Ungaria renunţă la starea de urgenţă pe 20 iunie. UE îi cere lui Viktor Orban să renunţe la guvernarea prin decret

Ungaria îşi propune să ridice starea de urgenţă provocată de criza coronavirusului din 20 iunie, a declarat marţi ministrul său de Justiţie, în timp ce guvernul a pregătit un proiect de lege care pune capăt puterii prim-ministrului Viktor Orban de a guverna prin decret lucru care atrage critica internaţională, conform Reuters.

Prim-ministrul naţionalist de dreapta Viktor Orban a obţinut puterile fără limită de timp prin votul parlamentului, unde partidul său deţine o majoritate de două treimi, atrăgând critici ale Uniunii Europene cu privire la situaţia democraţiei la Budapesta.

Orban a spus mai devreme că guvernarea prim-ministrului este necesară pentru a stopa pandemia coronavirusului şi abandonarea economică.

Liderii Uniunii Europene au transmis un mesaj Ungariei prin care îi cer să clarifice dacă încetarea stării de urgenţă din 20 iunie va însemna şi retragerea puterilor nelimitate premierului Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici