Ungaria solicită demisia Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a solicitat, luni, demisia lui Zeid Ra'ad Al-Hussein, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, după ce acesta a afirmat că premierul Ungariei, Viktor Orban, are o atitudine xenofobă şi rasistă, relatează Politico.eu.

2034 afișări
Imaginea articolului Ungaria solicită demisia Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului

Ungaria solicită demisia Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului

”Este foarte nepotrivit ca responsabili ONU să acuze state membre şi lideri aleşi democratic. Este evident că Zeid Ra'ad Al-Hussein trebuie să demisioneze”, a afirmat Szijjarto în cadrul unui discurs susţinut în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Solicitarea Ungariei vine în contextul în care Zeid Ra'ad Al-Hussein l-a criticat pe Viktor Orban în discursul de deschidere a sesiunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului reunit la Geneva, afirmând că ”xenofobii şi rasiştii sunt lipsiţi de orice sentiment de jenă, precum Viktor Orban”.

Drept reacţie, Szijjarto a precizat că Zeid Ra'ad Al-Hussein nu se ridică la nivelul funcţiei pe care o ocupă, solicitându-i demisia.

”A compara Ungaria cu cele mai dure dictaturi ale secolului trecut este pur şi simplu inacceptabil”, a adăugat ministrul de Externe de la Budapesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici