UNICEF: 92 la sută din cei aproximativ 7.600 de copii sosiţi în Italia, anul acesta, erau neînsoţiţi

Nouă din zece copii sosiţi în Italia, în cursul primelor cinci luni ale acestui an, nu erau însoţiţi de persoane adulte, se afirmă într-un raport intitulat "Pericol la fiecare pas," publicat marţi de UNICEF, informează site-ul postului de televiziune France24.

831 afișări
Imaginea articolului UNICEF: 92 la sută din cei aproximativ 7.600 de copii sosiţi în Italia, anul acesta, erau neînsoţiţi

UNICEF: 92 la sută din cei aproximativ 7.600 de copii sosiţi în Italia, anul acesta, erau neînsoţiţi (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

"Motivul pentru care vedem tot mai mulţi (minori neînsoţiţi n.red.) nu este clar în acest moment," a declarat Sarah Crowe, un oficial în cadrul UNICEF.

Minorii neînsoţiţi sunt în mod special supuşi riscului să fie abuzaţi şi exploataţi, fiind deseori victime ale violenţei sexuale, se mai afirmă în raportul UNICEF.

În acest moment sunt 235.000 de imigranţi în Libia şi aproximativ 956.000 în zona de la marginea sudică a deşertului Sahara, iar "mulţi, dacă nu chiar cei mai mulţi" speră să ajungă în Europa, potrivit raportului.

De la începutul acestui an, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Imigraţie, un număr de 2.859 de persoane au murit în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană, cele mai multe decesuri înregistrându-se în rândul copiilor.

Între lunile ianuarie şi mai, 92 la sută din cei aproximativ 7.600 de copii sosiţi în Italia erau neînsoţiţi, comparativ cu 68 de procente în aceeaşi perioadă anul trecut, când au ajuns 4.566 de copii, relatează Associated Press, care citează UNICEF.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici