UNICEF a lansat o campanie interactivă, inspirată din cântecul "Imagine", al lui John Lennon - VIDEO

UNICEF a lansat o nouă campanie umanitară, sub forma unei aplicaţii interactive, care a fost inspirată din cântecul "Imagine" compus şi interpretat de John Lennon, informează site-ul revistei Rolling Stone.

302 afișări
Imaginea articolului UNICEF a lansat o campanie interactivă, inspirată din cântecul "Imagine", al lui John Lennon - VIDEO

UNICEF a lansat o campanie interactivă, inspirată din cântecul "Imagine", al artistului John Lennon - VIDEO

Noua campanie, intitulată "#IMAGINE", a fost creată de UNICEF pentru a atrage atenţia asupra dificultăţilor şi provocărilor cu care se confruntă copiii din lumea întreagă şi pentru a strânge fonduri pentru programele implementate de această organizaţie.

Yoko Ono, Hugh Jackman şi Björn Ulvaeus, fostul membru al grupului ABBA, au prezentat noua campanie în Adunarea Generală ONU, pe 20 noiembrie, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a Convenţiei asupra Drepturilor Copilului.

Campania include un videoclip modern al cântecului "Imagine", cu vocea lui John Lennon, în care apar mai mult de 100 de persoane, inclusiv muzicieni, actori, personalităţi din showbiz, sportivi de legendă, politicieni şi coruri de copii. Printre aceştia se află Katy Perry, Adam Lambert, Courtney Cox şi Lance Bass, care interpretează acest cântec celebru. În noul videoclip sunt inserate şi fragmente din videoclipul original cu John Lennon.

O parte inedită a campaniei este reprezentată de o aplicaţie digitală, creată de TouchCast, care permite utilizatorilor de internet din lumea întreagă să înregistreze propriile versiuni ale cântecului "Imagine". Unele dintre aceste interpretări vor fi combinate cu versiunile înregistrare de alţi artişti şi ambasadori ai UNICEF, sub forma unui mixaj multilingv, ce va fi produs de celebrul DJ David Guetta. Aplicaţia funcţionează pe baza sistemului iOS şi poate fi descărcată de pe site-ul campaniei "#IMAGINE" sau de pe Apple App Store.

În plus faţă de înregistrările muzicale, participanţii sunt invitaţi să înregistreze şi mesaje audio, în care au posibilitatea de a-şi prezenta viziunile personale pe care le au despre felul în care omenirea ar trebui să construiască o lume mai bună pentru copii.

Unele dintre înregistrările primite de la internauţi vor fi incluse într-un videoclip interactiv, care fi lansat - alături de cântecul respectiv - cu câteva săptămâni înainte de Anul Nou. Utilizatorii vor putea să îşi partajeze înregistrările personale pe reţelele de socializare folosind hashtag-urile #EVERYVOICECOUNTS şi #IMAGINE.

Participanţii pot să facă şi donaţii pentru UNICEF, iar toate încasările vor fi donate programelor implementate de această organizaţie, care sprijină educaţia, alimentaţia, serviciile medicale, programele de vaccinare, de amenajare a sistemelor de apă potabilă şi canalizare şi de evacuare din zonele de război pentru copiii care trăiesc în peste 150 de ţări şi teritorii de pe Glob.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici