UNICEF: Cel puţin 160 de copii, ucişi în atacuri care au vizat şcoli din Siria în 2014

Cel puţin 160 de copii au murit, în anul 2014, în atacuri care au vizat şcoli din Siria, unde aproape 1,6 milioane de elevi şi-au întrerupt studiile din cauza conflictului, anunţă UNICEF, conform AFP.

123 afișări
Imaginea articolului UNICEF: Cel puţin 160 de copii, ucişi în atacuri care au vizat şcoli din Siria în 2014

UNICEF: Cel puţin 160 de copii, ucişi în atacuri care au vizat şcoli din Siria în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În perioada ianuarie - decembrie 2014, au existat 68 de atacuri împotriva şcolilor din Siria, 160 de copii fiind ucişi, iar 343 răniţi", a declarat Christophe Boulierac, purtătorul de cuvânt al UNICEF.

Potrivit organizaţiei, între 1,3 şi 1,6 milioane de copii sirieni nu pot merge la şcoală din cauza situaţiei instabile.

"Şcolile trebuie să rămână zone de pace şi de încredere pentru copii", subliniază oficialul UNICEF, exprimând o îngrijorare şi mai mare pentru situaţia din provinciile siriene Raqqa, Deir Ezzor şi Alep, aflate parţial sub controlul grupului terorist Stat Islamic. "Circa 670.000 de copii trăiesc în aceste zone", a precizat Boulierac.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 200.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici