Unitatea militară rusă care a ucis zeci de oameni la Bucha, descoperită

Unitatea militară rusă responsabilă de uciderea a zeci de ucraineni la Bucha ar fi fost descoperită în urma unei anchete a New York Times.

2172 afișări
Imaginea articolului Unitatea militară rusă care a ucis zeci de oameni la Bucha, descoperită

Unitatea militară rusă care a ucis zeci de oameni la Bucha, descoperită

În aprilie, după ce trupele ruseşti s-au retras din Kiev şi din regiunea înconjurătoare, imagini din oraşul de navetişti au dezvăluit mai multe cadavre cu mâinile legate la spate, aparent împuşcate de la mică distanţă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris dovezile ca fiind un „genocid”, însă Moscova a negat toate aceste acuzaţii şi a declarat că victimele au fost rezultatul unor „provocări flagrante ale radicalilor ucraineni”.

Acum, în urma unei investigaţii de opt luni, New York Times a ajuns la concluzia că autorii masacrului de pe o anumită stradă din Bucha, strada Yablunska, au fost paraşutiştii ruşi din Regimentul 234 de asalt aerian.

Publicaţia susţine că dovezile arată că asasinatele au făcut parte dintr-un „efort deliberat şi sistematic de a asigura fără milă o rută spre capitală”.

„Soldaţii au interogat şi executat bărbaţi neînarmaţi, aflaţi în vârstă de luptă, şi au ucis oameni care le-au încrucişat involuntar calea - fie că era vorba de copii care fugeau cu familiile lor, de localnici care sperau să găsească alimente sau de oameni care pur şi simplu încercau să se întoarcă acasă cu bicicletele lor”, a relatat ziarul.

De asemenea, ziarul arată că s-a reuşit să se urmărească înregistrările telefonice ale victimelor, care au dezvăluit că soldaţii ruşi le foloseau telefoanele mobile pentru a suna acasă la doar câteva ore după ce îi uciseseră.

În total, organizaţia a identificat 36 de victime, inclusiv o fată de 14 ani şi mama acesteia.

„Aproape toate victimele pe care le-am identificat pe strada Yablunska erau civili sau prizonieri de război ucraineni. Uciderea lor ar putea fi urmărită de Curtea Penală Internaţională şi considerată crimă de război în conformitate cu dreptul umanitar internaţional”, a scris organizaţia.

„Din cauza naturii lor sistematice şi răspândite, crimele din Bucha ar putea fi considerate, de asemenea, crime împotriva umanităţii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici