Unităţi de elită ale forţelor irakiene au pătruns în vestul oraşului Mosul

Unităţi de elită ale forţelor irakiene au pătruns, vineri, într-un cartier din vestul oraşului Mosul, o premieră de la lansarea ofensivei, în urmă cu patru luni, pentru recucerirea oraşului de sub ocuparea Stat Islamic, a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul armatei.

736 afișări
Imaginea articolului Unităţi de elită ale forţelor irakiene au pătruns în vestul oraşului Mosul

Unităţi de elită ale forţelor irakiene au pătruns în vestul oraşului Mosul

Sami al-Aridhi, locotenent în cadrul unităţilor de elită care luptă împotriva terorismului, a afirmat că oamenii săi au recucerit o bază militară şi un sat din sud-vestul oraşului Mosul şi au pătruns într-un cartier din localitate care a fost ocupat de Stat Islamic în 2014.

Joi, forţele irakiene au preluat controlul asupra aeroportului din Mosul după mai multe ore de la lansarea ofensivei militare asupra acestuia şi a taberei militare al-Ghazlani, aflate sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic.

"Forţele de reacţie rapidă şi poliţia federală deţin controlul deplin al aeroportului de la Mosul", a anunţat postul de televiziune irakian de stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici