Uniunea Europeană a impus Rusiei noi sancţiuni/ Moscova îşi rezervă dreptul de a reacţiona, dar menţine interesul dezvoltării cooperării cu UE

Uniunea Europeană a impus, vineri, noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând un membru al Guvernului de la Moscova şi trei companii care au transferat în Crimeea patru turbine de gaze fabricate de grupul german Siemens, relatează ziarul Le Monde.

906 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a impus Rusiei noi sancţiuni/ Moscova îşi rezervă dreptul de a reacţiona, dar menţine interesul dezvoltării cooperării cu UE

Uniunea Europeană a impus Rusiei noi sancţiuni

"Persoane şi entităţi au contribuit la stabilirea unei surse independente de aprovizionare cu electricitate pentru Crimeea şi Sevastopol, pentru a susţine separarea lor de Ucraina şi pentru a compromite integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei", a argumentat Uniunea Europeană.

Trei persoane, inclusiv adjunctul ministrului rus al Energiei, Andrei Cerezov, şi directorul companiei ruse care a achiziţionat turbinele de la Siemens, au fost introduşi pe lista Uniunii Europene privind sancţiunile, a transmis Consiliului UE. A treia persoană vizată de sancţiuni este un şef de serviciu din Ministerul rus al Energiei.

Grupul rus Interautomatika, în care Siemens deţine acţiuni, figurează printre companiile sancţionate.

Uniunea Europeană nu recunoaşte anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia.

Rusia denunţă sancţiunile, dar menţine interesul dezvoltării cooperării cu Uniunea Europeană

Rusia îşi rezervă dreptul de a adopta măsuri de retorsiune faţă de sancţiunile Uniunii Europene, dar menţine interesul pentru dezvoltarea cooperării cu Blocul comunitar, a anunţat vineri seară Ministerul rus de Externe.

"Decizia Bruxellesului (...) este profund regretabilă. Considerăm această măsură, luată la iniţiativa Berlinului, drept neprietenoasă şi nejustificată. Responsabilitatea pentru această decizie, inclusiv în privinţa potenţialelor cheltuieli pentru Siemens şi alte companii germane şi europene active în Rusia, aparţine în totalitate părţii europene şi Guvernului german", precizează Ministerul rus de Externe.

"Motivele pentru impunerea de noi măsuri restrictive împotriva ţării noastre sunt create artificial, astfel că ne reservăm dreptul de a reacţiona. În pofida acestei situaţii, reiterăm interesul de a menţine şi a dezvolta cooperarea economică, atât cu Germania, cât şi cu Uniunea Europeană. Rămânem fideli obligaţiilor asumate", precizează Administraţia Vladimir Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici