Uniunea Europeană consideră că un Brexit fără acord este din ce în ce mai probabil

Uniunea Europeană consideră că este tot mai probabil ca Marea Britanie să iasă din Blocul Comunitar fără un acord, au declarat mai mulţi oficiali europeni, deşi UE acordat recent Londrei o amânare a procesului Brexit până pe 22 mai, cu condiţia ca Parlamentul britanic să aprobe acordul.

1285 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană consideră că un Brexit fără acord este din ce în ce mai probabil

UE consideră că un Brexit fără acord este din ce în ce mai probabil - oficiali europeni

"Suntem pregătiţi pentru acest scenariu", a declarat un oficial european, făcând referire la modalităţile în care statele membre UE s-au pregătit de această posibilitatea.

Mai mulţi oficiali europeni, care s-au ocupat cu coordonarea pregătirilor, au transmis că Franţa. Belgia şi Olanda angajează până la 2.100 de persoane pentru controale vamale suplimentare care vor fi necesare dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană fără un acord.

Statele membre au înfiinţat 20 de puncte noi de inspecţie la frontiere în încercarea de a diminua efectele unui Brexit fără acord asupra transporturilor.

În urma summitului UE de săptămâna trecută, Theresa May a fost de acord să accepte oferta UE de amânare a procesului Brexit până pe 22 mai, cu condiţia ca Parlamentul britanic să aprobe acordul negociat de Guvernul de la Londra cu UE. În cazul în care parlamentarii britanici resping din nou acordul, UE trebuie să propună un nou plan până cel târziu pe 12 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici