Uniunea Europeană denunţă o încălcare a unei rezoluţii ONU în urma tirului nord-coreean de rachetă

Tirul de rachetă cu rază lungă de acţiune efectuat de Coreea de Nord constituie o "încălcare clară" a unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, a subliniat vineri Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Catherine Ashton.

103 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană denunţă o încălcare a unei rezoluţii ONU în urma tirului nord-coreean de rachetă

Uniunea Europeană denunţă o încălcare a unei rezoluţii ONU în urma tirului nord-coreean de rachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lansarea încercată astăzi (vineri) constituie o încălcare clară a obligaţiilor internaţionale ale Coreei de Nord, aşa cum stipulează Rezoluţia 1874 a Consiliului de Securitate al ONU", care impune Phenianului să renunţe la orice lansare de rachete balistice, a declarat Ashton, citată într-un comunicat.

Lady Ashton s-a declarat totodată "profund îngrijorată de acţiunile periculoase şi destabilizatoare întreprinse de Coreea de Nord".

Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe a îndemnat Phenianul să se conformeze obligaţiilor sale internaţionale şi să "se abţină de la orice acţiune care ar putea agrava tensiunile în regiune".

"Uniunea Europeană (UE) este pregătită să continue să acţioneze împreună cu partenerii săi internaţionali în vederea unei păci durabile şi stabilităţii în peninsula coreeană", a conchis ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici