Uniunea Europeană înăspreşte sancţiunile împotriva Siriei

Statele membre ale Uniunii Europene au anunţat că au adoptat luni un nou set de sancţiuni împotriva Siriei, din cauza continuării represiunii, acestea vizând în special Banca Centrală a ţării şi transportul aerian de mărfuri.

176 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană înăspreşte sancţiunile împotriva Siriei

Uniunea Europeană înăspreşte sancţiunile împotriva Siriei(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Măsurile restrictive au fost aprobate" în cursul unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Afacerilor Externe de la Bruxelles, a informat UE într-un comunicat.

Acestea includ îngheţarea activelor Băncii Centrale siriene din Europa şi o interdicţie privind comerţul cu metale preţioase, precum aurul, realizat de această ţară.

Setul de sancţiuni adoptate de UE va include şi un embargo asupra transportului aerian de marfă din Siria, astfel că aceste avioane nu vor mai putea ateriza pe teritoriul european.

Opţiunea unui embargo total asupra zborurilor de pasageri din Siria, care a fost studiată o perioadă, a fost abandonată pentru moment întrucât ar putea împiedica cetăţenii străini să părăsească ţara, potrivit unor diplomaţi.

În plus, alte şapte persoane vor fi adăugate pe o listă cu aproximativ 150 de persoane şi organizaţii sau întreprinderi, între care figurează principalii membri ai regimului sirian, care fac obiectul unor interdicţii de viză în Europa şi blocării bunurilor. Numele lor vor fi publicate marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici